2016. június 20., hétfő

Portréfotózás

A portréfotózás az egyik kedvenc területem.  http://mariannavaderna.com/portre
Az én szemléletem, egy jó portréfotónak, mindig a legelőnyösebb, legjobb arcodat kell, hogy mutassa a világ felé. A rólad készült kép, sugallja egyéniséged, önbizalommal teli, de természetes legyen.
A képek célja lehet emlék, társkeresés, üzleti portré. Minden verziónál fontos, hogy professzionális legyen.
A fotózás során, nagyon fontos a természetesség, az ellazulás, mindenfajta erőltetett beállítás, vagy idegesség, gátolja a jó kép megszületését.
Javaslatom, hogy fotózás előtt gyakoroljatok a tükör előtt, gyakoroljatok mosolyogni, nézzetek bele saját szemetekbe és pózoljatok, hisz a kamera előtt is majd ezt kell csinálni, és így láthatjátok, hogy mi az-az arckifejezés ami előnyös lehet és ami majd kerülendő. Egy átlagos arcból is megfelelő beállítással és fényekkel gyönyörű arcképet lehet csinálni, úgy, hogy saját magad maradsz, nem csak egy agyon retusált gumi arc néz vissza ránk. Még arra az önbizalommal teli pillantásra is van egy trükköm.

Portréfotózás természetben: Bármi amit szeretnél, szökőkút, virágos rét, téli táj, történelmi környezet, egy kellemes terasz. A legszebb fényeket, főleg nyáron a reggeli órákban és délután lehet elérni. Ősztől tavaszig, a nappali órákban is jó lehet a kültéri fotózás. Mindig derítek, derítőlappal vagy vakuval, hogy szép legyen a bőr és csak lágy árnyékok legyenek az arcon.



Stúdióban: Profi stúdió felszerelés, hátterek. Lágy fények softboxxal, beauthy dish ha egy címlap szintű portrét akarunk. Játék a fényekkel.


Irodádban, saját környezetedben: Üzleti portré esetén akár saját irodádban is megcsinálhatjuk a képeket, vagy egy kávézóban. Lakásban, saját környezetben, természetes fényekkel. Ha ez nem adott stúdió felszerelést viszek és így érjük el a professzionális megvilágítást a siker érdekében.




A fotózás időtartama 1- 2 óra, ez idő alatt körülbelül 40-150 képet készítek. A képeket dvd-n, vagy pendrive-on adom át, de kérésre papírképeket is nyomtatok ez plusz költséggel jár. A fényképeket színesben adom oda, de a retusált képeket fekete-fehérben is.

Portré fotózás, szabadban, stúdióban, otthonodban
Fotózás időtartama 0,4-1 óra 1-1,5 óra 1,5-2,5 óra
Háttér, környezet, helyszín 1 2 3
Készített fényképek 40 db 80 db 120-150 db
Retusálás, vágás, szerkesztés 2 db 5 db 10 db
Öltözet és kellékek 1 db 2 db min. 3 db
Ár 10 000 Ft 20 000 Ft 25 000 Ft


Képelőhívás fotópapírra:

10x15 méret250 Ft/ db
13x18 méret350 Ft/ db
15x21 méret650 Ft/ db
20x30 méret1200 Ft/ db
30x40 méret1600 Ft/ db

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése